Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După violențe reciproce, Iasraelul insistă ca gruparea HAMAS să fie declarată teroristă

© REUTERS / Ibraheem Abu MustafaCopil între militanți HAMAS, Fâșia Gaza
Copil între militanți HAMAS, Fâșia Gaza - Sputnik Moldova
Abonare
În preajma convocării Consiliului de Securitate al ONU, reprezentantul statului evreu cere ca organizația ostilă să fie scoasă în afara legii.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Ședința extraordinară va avea loc la inițiativa SUA pentru a examina ”atacurile din Fâșia Gaza asupra cetățenilor israelieni”.

Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Dezastru în Israel - zeci de morți, mii de răniți, Erdogan intervine puternic!

În contextul animozităților generate de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, marți combatanții grupărilor HAMAS și Jihadul Islamic au lansat circa 70 de rachete spre teritoriul statului evreu. Israelul a răspuns cu un atac al aviației militare.

”Acel fapt că în cadrul Consiliul de Securitate al ONU va fi dezbătut atacul HAMAS asupra cetățenilor noștri, este un pas pozitiv. Dar… eu chem CS să recunoască HAMAS, în mod oficial, drept organizație teroristă”, a spus reprezentantul permanent al Israelului, Danny Danon, citat de RIA Novosti

Organizația HAMAS este considerată ilegală în Israel, SUA, Canada și Uniunea Europeană, Iordania a interzis activitatea acesteia. 

Fluxul de știri
0