Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Iată cum acționa o grupare criminală în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii și procurorii au deconspirat o grupare criminală care era specializată în comercializarea articolelor din metale și pietre prețioase.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup criminal care a organizat o schemă ilegală de procurare, modificare, confecționare și comercializare pe piață a articolelor din metale și pietre prețioase cu marcaj fals.

Potrivit Poliției, au fost identificate mai multe case de amanet, ateliere de confecţionare implicate în această schemă ilicită, precum şi un atelier clandestin, amplasat la subsolul unei case de locuit din Capitală.

"În urma acţiunilor procesuale întreprinse, a fost deconspirat un grup criminal constituit din persoane fizice şi juridice, care au organizat o schemă ilegală de procurare, modificare, confecţionare şi plasare pe piaţă a articolelor din metale preţioase din aur şi argint cu marcaj de stat fals", a anunțat Poliția printr-un comunicat.

Cazul este cercetat de ofițerii Direcției Investigare fraude economice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și ofiţerii Direcţiei Generale Urmărire Penală.

Poliția - Sputnik Moldova
Societate
N-o să-ți vină să crezi: Polițist, capul unei grupări criminale

În cadrul investigațiilor au fost efectuate 11 percheziţii la domiciliile, în automobilele şi birourile persoanelor fizice şi juridice implicate, fiind depistată o linie clandestină cu utilaj special pentru prelucrarea, confecţionarea articolelor din aur şi argint, articole din aur şi argint, fără acte de provenienţă şi fără marcarea corespunzătoare, pietre preţioase fără acte de provenienţă, 400 de mii de lei necontabilizați, înscrisuri de ciornă privind veniturile încasate (aşa-numita contabilitate „neagră"), dispozitive de stocare a informaţiei şi o armă pneumatică deţinută ilegal.

Toate acestea au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizării, în scopul stabilirii modalităţilor de marcare falsă şi a cuantumului exact al prejudiciului cauzat statului.

Daă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă pedeapsa cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar persoana juridică implicată — amendă de la 10 la 13 mii de unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Fluxul de știri
0