Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un copil ucis de rujeolă: Este deja cel de al șaselea deces.

CC0 / Pixabay / Pexels / Младенец
Младенец - Sputnik Moldova
Abonare
Situație epidemiologică gravă chiar la hotarul cu țara noastră - în primele patru luni ale anului curent, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate la Iași a crescut de zece ori.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Un bebeluș de trei luni din județul Iași a murit din cauza rujeolei, diagnosticul fiind confirmat serologic, după deces, informează ziaruldeiasi.ro.

Nicolae Furtună - Sputnik Moldova
Vom avea epidemie de rujeolă în Moldova? Iată ce spun autoritățile

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), acesta este cel de-al şaselea deces înregistrat în judeţ şi al 55-lea la nivel naţional, de la apariţia epidemiei.

De la începutul anului 2018, la Iaşi au fost înregistrate 266 de cazuri de rujeolă, dintre care şase s-au soldat cu decese.

Conform reprezentaţilor Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva" din Iaşi., în cele patru luni ale anului curent s-au înregistrat de 10 ori mai multe cazuri decât în primele luni ale anului trecut. Astfel, la spital a fost organizat un pavilion separat pentru bolnavii de rujeolă.

„Aceasta este o afecţiune deosebit de contagioasă, cu risc de transmitere, iar îndemnul nostru este vaccinarea. Dacă mai sunt sunt părinţi care au reţineri în a-şi vaccina copiii, ar trebui să se sfătuiască cu medicii de gardă", a precizat profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Sursa mai informează că în judeţul Iaşi au fost confirmate, în ultima săptămână, 33 de cazuri de rujeolă, potrivit ultimelor date furnizate de CNSCBT. Numărul de cazuri a situat judeţul pe locul al treilea la nivel naţional, după Constanţa şi Buzău, cu 63, respectiv 60 de cazuri.

În România, de la debutul epidemiei — februarie 2016, au fost confirmate până în prezent 13.563 de cazuri, dintre care 55 decese.

Fluxul de știri
0