Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor păți primărițele însărcinate. Deputații din Moldova schimbă legislația

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Se modifică articolele din lege care se referă la primarul, viceprimarul, președintele și vicepreședintele raionului în cazul aflării lor în concediu de maternitate.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Mandatul aleșilor locali nu va putea fi încetat înainte de termen în cazul aflării lor în concediu de maternitate. Legislația va fi completată cu norme care exclud posibilitatea încetării înainte de termen a mandatului primarului, viceprimarului, președintelui și vicepreședintelui raionului în cazul aflării lor în concediu de maternitate.

Жилой квартал - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova vor fi aplicate noi reguli la obținerea moștenirii

Comisia administrație publică va propune plenului Parlamentului modificări și completări la Legea privind statutul alesului local și Legea privind administrația publică locală.

Inițiativa aparține unui grup de deputați și are drept scop înlăturarea discriminării indirecte constatate în actele legislative, în ceea ce privește încetarea mandatului primarului, viceprimarului, președintelui și vicepreședintelui raionului înainte de termen.

”Actele legislative trebuie modificate în aşa fel, încât femeia care a acces în funcţia de demnitar-ales local şi care se află în concediu de maternitate pe o perioadă mai mare de 4 luni să nu fie supusă riscului de a i se înceta înainte de termen mandatul”, precizează autorii inițiativei în nota informativă a proiectului. 

Proiectul urmează a fi examinat în plenul Parlamentului.

Fluxul de știri
0