Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă surpriză pentru șoferi: Iată ce se întâmplă cu prețurile la carburanți

© Sputnikgaz benzină pompă
gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Abonare
Prețurile la carburanți explodează: ANRE a anunțat marți prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților, valabile pentru următoarele două săptămâni.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon la benzină și motorină, valabile pentru următoarele două săptămâni. Acestea vor intra în vigoare începând cu ziua de mâine.

Potrivit deciziei ANRE, benzina și motorina se scumpesc substanțial.

Staţie PECO - Sputnik Moldova
Societate
Vin zile grele pentru șoferi: Cât a ajuns să coste un litru de benzină din Moldova

Astfel, prețul unui litru de benzină „Premium-95" va fi de 19 lei și 79 de bani, cu 66 de bani mai mult decât până acum.

Un litru de motorină nu va putea fi comercializat la un preț de 17 lei și 75 de bani — plafon majorat cu tocmai 69 de bani față de precedentele două săptămâni. Operatorii de pe piața petrolieră nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

Consumatorii care observă prețuri mai mari afișate de benzinării sunt îndemnați să anunțe ANRE la numărul de telefon 080010800 sau la poșta electronică anre@anre.md.

Fluxul de știri
0