Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vin zile grele pentru șoferi: Cât a ajuns să coste un litru de benzină din Moldova

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStaţie PECO
Staţie PECO - Sputnik Moldova
Abonare
Noile preţuri plafon pentru carburanţi, stabilite de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, îi vor pune în dificultate pe șoferii din Republica Moldova, mai ales pe cei care au venituri modeste.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Până în prezent, benzina Premium-95 nu a costat niciodată mai mult de 19 lei pentru un litrul şi nici motorina nu a depăşit pragul de 17 lei pe panourile staţiilor de alimentare.

Aragaz - Sputnik Moldova
ANRE a decis! Avem tarife mai mici la gazele naturale

Toţi şoferii moldoveni ştiu că firmele petroliere de pe piaţa locală oferă în reţelele proprii de staţii mai multe produse pentru alimentarea maşinilor. În afară de benzina Premium-95 şi motorina Euro-5 obişnuită, preţurile pentru alte tipuri de carburant nu se reglementează de ANRE şi îl stabilesc petroliştii, dar totuşi orientându-se de fiecare dată după noile tarife plafon.

În contextul în care în staţiile de alimentare benzina Premium-95 a ajuns să coste peste 19 lei, acest fapt a dus şi la creşterea celui mai scump carburant din Moldova.

Benzină cu cifră octanică 98-99 poate fi cumpărată acum cu un preţ care variază între 19.67 şi 19.99 lei pentru un litru. De regulă, un astfel de tip de benzină îl ard motoarele instalate pe maşini de lux sau sportive de ultimă generaţie.

Amintim că ieri Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de azi.

Astfel, în următoarele două săptămâni, preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 19 lei şi 15 de bani, un plafon majorat cu 33 de bani!

Nu toți șoferii vor putea merge fericiți în vacanță peste hotare – Iată motivul>>>

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 17 lei şi 9 de bani, un plafon de asemenea majorat cu 30 de bani faţă de cât era anterior.

 

Fluxul de știri
0