Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără ambuteiaje în punctul de legătură a sectoarelor Centru și Botanica ale Capitalei

© SputnikAmbuteaj pe str. Bănulescu Bodoni din Chișinău
Ambuteaj pe str. Bănulescu Bodoni din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău susține că de săptămâna viitoare nu vor mai fi ambuteiaje în punctul de legătură a sectoarelor Centru și Botanica ale Capitalei.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Pe strada București din Capitală, și anume segmentul cuprins între strada Lev Tolstoi și bulevardul Dacia, va fi amenajată o bandă suplimentară de virare la dreapta, inclusiv o bandă de încadrare pe bulevardul Dacia. Șeful Direcției municipale transport și căi de comunicație, Vitalie Butucel, a declarat că acest proiect, care are menirea de a fluidiza traficul rutier din zonă, este unul ambițios, în care sunt antrenate un șir de instituții.

”Lucrările sunt de amploare, dar ne propunem să le încheiem în timp record. La lucrări participă Direcția transport, întreprinderile Exdrupo,  Lumteh, Gaz Natual Fenosa, MAI, Pretura sectorului Centru”, a declarat Butucel la ședința de luni a Primăriei Chișinău.

Автомобильная пробка - Sputnik Moldova
Explozie pe străzile Chișinăului: 300 de mii de mașini, afectate

Potrivit șefului Direcției transport, cel mai probabil lucrările de amenajare a unei noi benzi se vor încheia săptămâna viitoare. 

”Poate săptămâna viitoare să amenajăm banda suplimentară, cu asfaltarea carosabilului și montarea bordurilor noi”, a menționat funcționarul.

Butucel susține că lucrările de amenajare a unei noi benzi de deplasare vor ajunge până la 370 de mii de lei.

”Acestea sunt costurile suportate de Regia ”Exdrupo”. Celelalte instituții și-au asumat cheltuielile”, a declarat Butucel. 

Măsurile întreprinse de Primăria Chișinău au scopul de a decongestiona traficul rutier de pe arterele care leagă sectoarele Centru și Botanica, în zona „Pieței Ovidiu”.

Serviciile municipale vor desfășura lucrări de strămutare a pilonilor rețelei de contact, de iluminat public, obiectivelor de semafor, obiectivelor de monitorizare video a traficului rutier și amenajarea căilor pietonale. De asemenea, va fi reamplasată stația de așteptare a transportului public „Piața Ovidiu".

Fluxul de știri
0