Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Explozie pe străzile Chișinăului: 300 de mii de mașini, afectate

© Sputnik / Miroslav Rotari / Автомобильная пробка
Автомобильная пробка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Zilnic, pe străzile orașului Chișinău circulă 300 de mii de mașini, de trei ori mai mult decât capacitatea admisibilă

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Străzile orașului Chișinău sunt capabile să accepte o capacitate de până la 100 de mii de unități de transport. În prezent, însă pe străzile Capitalei zilnic circulă în jur de 300 de mii de autovehicule. Problema ambuteiajelor în Chișinău, care dau bătaie de cap de mai mult timp șoferilor și pasagerilor, nu pare să-și găsească în curând soluția. 

Пробки Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Ambuteiajele matinale devin cartea de vizită a Chișinăului

Șeful adjunct al Direcției municipale transport, Vitalie Butucel, susține că rezolvarea poate fi identificată în comun cu specialiștii de la Direcția arhitectură și Poliție.  

”Din an în an problema fluidizării traficului rutier în Chișinău se acutizează. Intervenim împreună cu Poliția Chișinău cu diferite proiecte: săgeata verde, sensurile giratorii. Ne preocupă problema. Soluția trebuie găsită împreună cu Direcția arhitectură, Inspectoratul General de Poliție”, a declarat Butucel. 

Acesta susține că timp de mai bine de 20 de ani în Chișinău nu au fost construite drumuri noi, șosele de centură care să permită deplasarea dintr-un cartier în altul al Capitalei fără a traversa orașul.  

”Străzile orașului Chișinău au fost construite pentru un număr de 90 de mii 100 de mii de unități de transport. În prezent, avem înregistrate aproape 300 de mii de unități de transport. În ultimii 20 de ani nu am construit drumuri noi, autostrăzi care să permită deplasarea dintr-un sector al Capitalei în altul fără a trece prin toate sectoarele”, a precizat Butucel. 

Șeful adjunct al Direcției Transport a venit cu un pronostic sumbru. Acesta susține că problema ambuteiajelor în municipiul Chișinău nu va fi rezolvată atât de curând. 

Trafic infernal în capitală, transportul public a suferit modificări>>>

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, menționează că deși sunt mai mulţi factori care afectează traficul rutier pe străzile oraşului, municipalitatea urmează să găsească soluţia potrivită pentru fluidizarea traficului rutier, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției. 

 ”Suntem conștienți că există o serie de probleme de organizare a instituțiilor vizate, inclusiv ce ține de disciplina participanților la trafic, în special a șoferilor. Această problemă trebuie abordată sub diferite aspecte și necesită o rezolvare complexă”, a declarat primarul general interimar.

Radu a îndemnat serviciile municipale de profil să se mobilizare pentru a veni cu soluții concrete pentru fluidizarea circulației transportului din municipiul Chișinău. 

Fluxul de știri
0