Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Abonații rețelelor de telefonie din Moldova, jefuiți de o grupare criminală

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon mobil
Telefon mobil - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au anihilat activitatea unei grupări criminale transnaționale, din care făceau parte cetățeni ai Republicii Moldova, Lituaniei, Olandei și SUA

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Membrii grupului au organizat și pus în aplicare pe teritoriul Republicii Moldova o schemă infracțională de sustragere a traficului internaţional de comunicare, destinat abonaţilor din Republica Moldova. Aceștia utilizau neautorizat reţelele operatorilor naţionali de telefonie fixă şi mobilă, operatorii înregistrând în consecință pierderi în proporții deosebit de mari.

Infractorii utilizau cartelele preplătite ale operatorilor naţionali de telefonie mobilă pentru redirecţionarea neautorizată a traficului internaţional către abonaţii reţelelor de telefonie din Moldova, fără achitarea tarifelor corespunzătoare.

Polițiștii au efectuat percheziții în mai multe sedii din municipiul Chișinău, în urma cărora au fost depistate și ridicate mai multe utilaje tehnice şi accesorii speciale.

Unul dintre suspecți a fost arestat pentru 20 de zile, iar altul este cercetat în stare de libertate. 

Totodată, se întreprind măsuri speciale de investigații pentru identificarea locului aflării celorlalți membri ai grupării, în special a complicilor străini.

Vinovații riscă amendă în mărime de la 67,5 mii la 167,5 mii de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0