Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au vrut să ducă de nas polițiștii de frontieră: Vezi isprava a doi șoferi

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean și un ucrainean au încercat să traverseze frontiera, având actele „nu e în regulă".

CHIȘINĂU, 28 mai — Sputnik. Un cetățean al Republicii Moldova și unul al Ucrainei au prezentat polițiștilor de frontieră acte false la control.

Прокуратура по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura Anticorupție: Vezi ce făcea un fost ofițer al Poliției de Frontieră

Primul caz a avut loc la punctul de trecere Leușeni, iar al doilea la punctul de trecere Giurgiulești — Galați.

Potrivit Poliției de Frontieră, un cetățean moldovean, în vârstă de 27 de ani, s-a prezentat la frontieră la volanul unui autoturism de model „Volkswagen Passat" cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești.

În timpul examinării documentelor prezentate de șofer pentru mijlocul de transport, oamenii legi au observat mai multe elemente neclare în certificatul de înmatriculare și revizia tehnică.

Neautenticitatea documentelor a fost confirmată ulterior și cu ajutorul tehnicii din dotarea Poliției de Frontieră. Astfel, șoferul s-a ales cu proces verbal de constatare și audiere, iar automobilul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor pe teritoriul PTF Leușeni.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Societate
Poliţia de Frontieră a explicat unde au dispărut 300 de mii de cetăţeni moldoveni

Moldoveanul a declarat că a procurat automobilul de la un cetățean al României chiar în ziua când a revenit în țară. Acțiunea de vânzare-cumpărare ar fi avut loc în apropierea unei stații de alimentare cu combustibil din județul Ilfov, România.

Alte două asigurări auto internaționale, de tip „Cartea Verde", cu semne vizibile de falsificare, au fost găsite în torpedoul unui autocamion.

Documentat pe acest caz a fost un ucrainean, în vârstă de 55 ani, care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin PTF Giurgiulești-Galați. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor Daf și semiremorca Schwarzmuller — ambele înmatriculate pe teritoriul Ucrainei.

Șoferul a comunicat că nu cunoaște despre documentele depistate, iar actele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Plecați în vacanță? Poliția precizează: Ce trebuie să știți ca să nu fiți întorși din drum>>>

Conform legislației în vigoare, bărbății riscă amendă în mărime de până la 650 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 până la 200 de ore — sau privațiune de libertate de până la doi ani.

Fluxul de știri
0