Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura Anticorupție: Vezi ce făcea un fost ofițer al Poliției de Frontieră

© SputnikПрокуратура по борьбе с коррупцией
Прокуратура по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată dosarul în privința unui fost ofițer de investigație.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. În calitatea sa de ofițer de investigație în cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră a Aeroportului Internațional Chișinău, inculpatul a estorcat mijloace bănești în sumă de 20000 de euro de la o cetățeană.

CNA - Sputnik Moldova
Societate
Prins cu mâța-n sac: Vezi ce a făcut un avocat

În schimbul sumei pretinse, ex-ofițerul susținea că are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii Botanica, în vederea scoaterii respectivei femei de sub urmărire penală. Bănuitul promitea să claseze procesele penale în care aceasta era bănuită de falsificare de carduri și fals în acte.

În continuare, activând în calitate de ofițer superior de investigație în cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP al MAI și susținând că are influență asupra persoanelor cu funcție de demnitate publică, bănuitul a estorcat și primit de la un cetățean mijloace bănești în sumă de 4000 euro.

Inculpatul promitea să returneze documentele ridicate în cadrul perchezițiilor demarate la domiciliul acestuia pe o cauză penală de escrocherie.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a recuperat benevol prejudiciul cauzat, în mărime de 82032 de lei, echivalentul a 4000 de euro.

Un moldovean i-a lăsat cu gura căscată pe vameșii moldoveni. Vezi ce a făcut>>>

În cazul în care ex-ofițerul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă o amendă în mărime de la 100000 de lei până la 150000 de lei sau închisoare de până la cinci ani, cu achitarea cheltuielilor judiciare estimate la suma de 16784 de lei.

Fluxul de știri
0