Vin gazele din Rusia. Contract uriaș

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaРаботник "Газпрома" на газохранилище
Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România va importa 7 miliarde metri cubi de gaze din Rusia.

BUCUREȘTI, 28 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Azomureş Târgu Mureș negociază în aceste zile un contract pe termen lung prin care va achiziționa gaze de la compania rusă Gazprom.

Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Rusia
Peskov: Impunerea blocadei asupra unor astfel de țări ca Rusia este imposibilă

Înțelegerea ar urma să fie semnată pe o perioadă de până la 10 ani, iar cantitatea totală de gaze care ar urma să fie cumpărată este de circa 7 miliarde de metri cubi, potrivit unor surse din piaţa de profil, citate de Economica.net.

Contractul urmează să fie finalizat luna viitoare sau în iulie, iar livrările vor începe anul acesta, au declarat sursele citate.

Azomureș a rămas cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din România după închiderea combinatelor din grupul Interagro.

Întreprinderea din Târgu Mureș a fost construită cu începere din 1962, iar în acest moment se întinde pe o suprafață de 100 hectare, potrivit site-ului propriu.

În primăvara anului 2012, compania Azomureș a intrat în proprietatea grupului elvețian Ameropa Holding, unul dintre cei mai importanți traderi de cereale și îngrășăminte la nivel mondial.

Fluxul de știri
0