Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul accidentului provocat la Orhei de un angajat al Ministerului Justiției

© Sputnik / Rodion ProcaAccident ДТП
Accident ДТП - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația Națională a Penitenciarelor a reacționat în cazul angajatului său care a provocat un grav accident de circulație, aflându-se la volan în stare de ebrietate.

CHIȘINĂU, 28 mai — Sputnik. Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că angajatul care a provocat un grav accident la Orhei, aflându-se în stare de ebrietate la volan, a fost concediat.

"Conducerea ANP reiterează apelul către angajații sistemului penitenciar că nu vor fi tolerate astfel de comportamente ale funcționarilor din penitenciare, care nu respectă deontologia, moralitatea și atitudinea corespunzătoare față de comunitate", anunță instituția printr-un comunicat.

Accident - Sputnik Moldova
Accidente
Accident grav la Orhei, provocat de un angajat al Ministerului Justiției - detalii

Potrivit ANP, ancheta a fost inițiată pe 23 mai și a vizat examinarea conduitei angajatului reținut de poliție în stare de ebrietate și respectarea eticii și deontologiei personalului din cadrul instituției.

Un grav accident de circulație a avut loc pe 23 mai, la Orhei. O mașină de marca Nissan Patrol, în care se afla și un copil de trei luni, a fost lovită de o Toyota, care ar fi ieșit pe contrasens.

Informația a fost făcută publică pe o rețea de socializare de către șoferul aflat la volanul automobilului Nissan. Acesta a postat pe Facebook mai multe imagini foto și video de la locul accidentului, afirmând că acesta a fost provocat de către angajatul Departamentului Instituțiilor Penitenciare Petru Botnari, care se afla la volan în stare avansată de ebrietate. Botnari ar fi ieșit de pe un drum adiacent, fără să cedeze trecerea. Astfel, ieșind pe contrasens, el ar fi lovit frontal automobilul de model Nissan în care se afla un bărbat și un copil de doar trei luni.

Atunci, Administrația Națională a Penitenciarelor s-a autosesizat pe acest caz și a anunțat că a fost inițiată o anchetă de serviciu în acest sens. Investigațiile se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Orhei.

Fluxul de știri
0