Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul din Chișinău va fi ales duminica aceasta. Ultimele declarații de la CEC

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Кишинев Primaria Chisinau
Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia Electorală Centrală anunţă că marți, 29 mai, se va da start confecționării matriței utilizată la tipărirea buletinelor de vot pentru turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Tipografia Centrală din Chișinău începe de marți, 29 mai, confecționarea matriței necesară pentru tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al mun. Chișinău. 

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Alegerile pentru funcția de primar în Chișinău. Decizia de ultimă oră luată de CEC

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC),  pentru scrutinul, care se va desfășura pe data de 3 iunie, vor fi tipărite în total 634 547 de mii de buletine de vot. Dintre acestea 408 080 mii de buletine vor fi în limba română și 226 467 de mii în limba rusă. 

În total, pentru tipărirea buletinelor, pentru turul doi al alegerilor locale noi, vor fi cheltuiți peste 106 603 lei. 

În turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al mun. Chișinău au trecut doi candidați: Ion Ceban din partea Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Andrei Năstase din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”.

Fluxul de știri
0