Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile pentru funcția de primar în Chișinău. Decizia de ultimă oră luată de CEC

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы 2018
Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a stabilit data turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 3 iunie desfăşurarea turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 23 mai. 

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Vom avea turul doi în Capitală cu Ion Ceban și Andrei Năstase

Chișinăuienii cu drept de vot vor avea de ales între doi candidaţi, care au obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur al alegerilor locale noi, care s-a desfășurat pe data de 20 mai. Este vorba despre Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova care a acumulat, duminica trecută, 91575 de voturi și Andrei Năstase Andrei din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, votat în primul de 71803 de alegători.

Tot în ședința de astăzi, CEC a prelungit degrevarea de la atribuțiile de la locul de muncă permanent a unor membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 și a adoptat mai multe hotărâri de atribuire a mandatelor de consilier în unele consilii raionale, orăşeneşti și sătești.

Fluxul de știri
0