Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Produsul care reduce riscul morții premature

© Fotolia / StokketeFrigider
Frigider - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care mănâncă cel puțin un ou pe săptămână sunt mai puțin susceptibile de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de cercetători britanici și chinezi.

CHIȘINĂU, 27 mai — Sputnik. Consumul a cel puțin unui ou pe săptămână reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători britanici și chinezi, transmite de ScienceDaily.

Studentă, domnişoară, zâmbet - Sputnik Moldova
Ce ne face cu adevărat fericiţi? Nu banii, nici succesul. Ce spune un studiu

Studiul a fost efectuat printre 416.000 de persoane din China cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani. Timp de patru ani, voluntarii au consumat ouă sub supravegherea medicilor.

În total, în nouă ani de observație medicii au înregistrat 83.977 de persoane cu afecțiuni cardiovasculare, dintre care 9.985 au murit ulterior.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au consumat mai mult de cinci ouă pe săptămână au fost cu 28% mai puțin susceptibili de a muri din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic și cu 18% mai multe șanse de a muri de boli cardiovasculare decât cei care au mâncat două ouă.

Important: Ce tip de ciocolată este bun pentru sănătate şi de care să ne ferim>>>

În plus, fanii acestui produs au fost cu 12% mai rar afectați de boala cardiacă ischemică.

Fluxul de știri
0