Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicii atenționează: Omenii cu burta mare riscă să facă boli grave

Gheorghe Caradgea
Gheorghe Caradgea - Sputnik Moldova
Abonare
Opinie: Persoanele care au organele abdominale afectate de grăsime riscă să dezvolte cancer de intestine, cancer de prostată și cancer de col uterin.
Medicii atenționează: Omenii cu burți mari riscă să facă boli grave

Kilogramele în plus distrug ireversibil toate organele. Din această cauză, omul dezvoltă maladii cronice, care îi afectează calitatea și durata vieții. Din păcate, mulți nu conștientizează că un organ afectat de grăsime nu mai poate fi tratat. Tratamentele înlătură doar simptomele bolii și îmbunătățesc calitatea vieții bolnavului. Despre aceasta a vorbit endocrinologul Gheorghe Caradgea în cadrul emisiunii "Sputnik matinal", moderată de jurnaliștii Maria Dimineț și Dumitru Chitoroagă.

"Când crește masa corporală, se ridică diafragma și plămânii inspiră doar pe jumătate. Din această cauză, sângele din plămâni nu se îmbogățește cu oxigen în măsura necesară. În plămâni nu se produce aerisirea, și acești pacienți respiră greu în timpul somnului, și pot face chiar apnee", a explicat Gheorghe Caradgea.

Пациент с избыточным весом - Sputnik Moldova
Pericol pentru sănătate! Cum să scapi de grăsimea de pe burtă

Din cauza cantității reduse de oxigen din sânge, organele și țesuturile nu pot funcționa normal. Această situație afectează memoria, auzul și vederea unei persoane. Insuficiența de oxigen în sânge provoacă nervozitate și oboseală cronică.

"Abdomenul mare apasă inima. Vasele sangvine din inimă sunt presate, iar sângele circulă dificil din inimă spre periferie. Inima se mărește, obosește și declanșează insuficiență cardiacă, crește tensiunea arterială. Organele din abdomen sunt impregnate cu grăsime și afectează digestia. Persoanele care au organele abdominale afectate riscă să dezvolte cancer de intestine, cancer de prostată și cancer de col uterin".

Cum pot fi evitate kilogramele în plus și ce soluții propun medicii pentru combaterea obezității, aflați din interviul audio atașat.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0