Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol pentru sănătate! Cum să scapi de grăsimea de pe burtă

© Fotolia / Africa StudioПациент с избыточным весом
Пациент с избыточным весом - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Specialiștii americani atenționează asupra pericolului grăsimii de pe abdomen - iată ce afecțiuni riști

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. Chiar dacă aveți o greutate normală, dar abdomenul nu este tocmai plat, atunci ar trebui să vă ridicați niște semne de întrebare, atenționează portalul sfatulparintilor.ro.

Cercetătorii de la Societatea americană de luptă împotriva cancerului din Atlanta au stabilit că bărbații și femeile cu o circumferință a burții de peste 120 de centimetri, respectiv 110 centimetri, prezintă un risc de două ori mai mare de a muri din cauza unor boli asociate cu obezitatea, decât cei care nu aveau abdomenul proeminent. O burtă crescută este asociată cu un risc crescut de boli cardiace, inflamatorii, diabet, rezistentă la insulină și un nivel ridicat de colesterol. Atenție! Riscurile sunt la fel de ridicate și în cazul persoanelor considerate „normale".

Daniel Paladiciuc - Sputnik Moldova
Depresia de iarnă, pericol pentru sănătate

Abdomenul proeminent este periculos pentru sănătate și este asociat cu multe riscuri de deces. Talia groasa reflecta grăsimea de pe organele interne din zona abdominală, mult mai periculoasă decât grăsimea subcutanată.

Potrivit specialiștilor, principala cauză a creșterii abdomenului este stresul. Persoanele care se confruntă foarte des cu stresul au tendința de a acumula grăsime în zona mediana a corpului. În plus, persoanele stresate au tendința de a mânca mai mult, în special alimente bogate în grăsimi și zaharuri.

Dacă vă regăsiți în descrierile de mai sus atunci ar trebui sa știți că pentru a scăpa de grăsimea din jurul abdomenului trebuie să aveți o dieta sănătoasă și un stil de viață echilibrat. În ceea ce privește dieta sunt recomandate lactatele degresate și iaurturile fără zahăr, nectarul de agave și legumele și fructele verzi. Totodată sunt indicate alimentele care conțin bacterii care ajuta la digestie și la arderea grăsimilor din jurul abdomenului.

Nici o dieta nu este eficienta dacă nu este completată și de mișcare. Iată câteva sfaturi:

1. Cele mai indicate exerciții sunt cele cardio. Înotul ajută la diminuarea stratului de grăsime din jurul abdomenului.

2. Nu vă lăsați prada suplimentelor minune care promit un corp fără grăsimi. Este imposibil să slăbești mâncând la nesfârșit, stând nemișcat și având speranța că pilulele își vor face efectul.

3. Apa caldă contribuie și ea din plin la eliminarea grăsimilor. Hidratarea ajută corpul să lucreze eficient și contribuie la eliminarea toxinelor.

Fluxul de știri
0