Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, Georgia și Ucraina își vor coordona declarațiile pe plan extern

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Republica Moldova va participa la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Republica Moldova va participa la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova. Deputații de la Chișinău au aprobat o hotărâre în acest sens.

Международный пункт пропуска Угринов-Долгобичув на украинско-польском участке госграницы - Sputnik Moldova
Societate
Ucraina a introdus noi reguli de intrare în țară. Cum trec hotarul moldovenii

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de șeful Legislativului, va efectua, în timpul apropiat, o vizită în Georgia pentru a discuta inclusiv aspecte legate de funcționarea Adunării Interparlamentare. Lucrările de constituire a Adunării Interparlamentare urmează să se desfășoare pe data de 9 iunie, la Kiev. Parlamentarii din cele trei țări vor adopta și semna Manifestul și Statutul de funcționare a Adunării Interparlamentare.

Potrivit hotărârii de Parlament, Adunarea Interparlamentară a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova va reprezenta o instituție interparlamentară consultativă, constituită cu scopul de a aborda subiecte și proiecte de interes comun pentru cele trei țări. Obiectivul Adunării va fi discutarea provocărilor cu care se confruntă, transferul de bune practici în domeniul procesului legislativ, agrearea pozițiilor comune în materie de politică externă.

Ideea constituirii a fost enunțată și agreată la Conferința interparlamentară de nivel înalt de la Chișinău, organizată, pentru prima dată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la inițiativa președinților  Parlamentelor  Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei.

Fluxul de știri
0