Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ucraina a introdus noi reguli de intrare în țară. Cum trec hotarul moldovenii

© Sputnik / Павел Паламарчук / Accesați arhiva multimediaМеждународный пункт пропуска "Угринов-Долгобичув" на украинско-польском участке госграницы
Международный пункт пропуска Угринов-Долгобичув на украинско-польском участке госграницы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit noilor reguli, a fost introdus controlul biometric pentru un șir de cetățeni care vor traversa frontiera ucraineană

CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik.  Din 1 ianuarie 2018, au intrat în vigoare noile reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele statului vecin, Petro Poroșenko.

Potrivit noilor reguli, a fost introdus controlul biometric pentru un șir de cetățeni care vor traversa frontiera ucraineană. Controlul biometric a fost introdus pentru cetățenii unui șir de țări, inclusiv din Federația Rusă. 

Pașaport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum putem munci oficial în Europa în baza pașaportului biometric

De asemenea, dacă persoana intră pentru prima dată pe teritoriul Ucrainei, atunci de la aceasta sunt colectate amprentele digitale. Noile reguli nu-i vizează pe minorii de până la 18 ani. 

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, Raisa Novițchi, a declarat pentru Sputnik-Moldova că, deocamdată, noile reguli nu se răsfrâng asupra cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit ofițerului de presă al Poliției de Frontieră, partea ucraineană nu a înștiințat oficial autoritățile din Moldova despre noile schimbări.

”Cetățenii Republicii Moldova continuă să traverseze frontiera moldo-ucraineană în baza pașapoartelor non-biometrice”, a declarat Raisa Novițchi pentru agenție. 

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră a mai precizat că moldovenii nu sunt supuși procedurii de colectare a amprentelor digitale la traversarea frontierei cu Ucraina.

Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără vize.

Fluxul de știri
0