Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiscul anunță modificări importante: Care sunt persoanele vizate

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПортфель чиновника. Архивное фото
Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care vor dori să-și înregistreze o activitate independentă vor trebui să prezinte mai multe documente și să completeze formulare noi.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat informează că la data de 11 mai 2018 au fost publicate în Monitorul Oficial modificările și completările operate la Ordinul Ministerului Finanțelor privind aprobarea unor formulare tipizate aferente activității persoanelor fizice care desfășoară activitate independentă.

Astfel, Ordinul a fost completat cu Indicațiile metodice privind particularitățile ținerii evidenței vânzărilor şi procurărilor în scopuri fiscale de către persoanele fizice care desfășoară activități independente, cu formularul Borderoului de achiziție al persoanei fizice ce desfășoară activități independente şi cu Instrucțiunea de completare a acestuia. Modelul documentelor menționate pot fi extrase de pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat, anunță instituția.

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Deputații rectifică bugetul: Cresc veniturile din impozite și taxe

Totodată, a fost completată lista documentelor care urmează să fie prezentate de către persoanele fizice la înregistrarea activității independente.

Este vorba de înștiințarea de recepționare a notificării privind inițierea activității de comerț, însoțită obligatoriu de copia notificării.

De asemenea, vor trebui prezentate documentele ce confirmă statutul de persoană asigurată în sistemul public de asigurări sociale şi de asigurări obligatorii de asistență medicală la momentul inițierii activității independente.

Prin urmare, persoanele fizice care practică activitate independentă, precum și cele care doresc să înregistreze activitate independentă urmează să țină cont de completările operate la Ordinul Ministerului Finanțelor nr.2 din 9 ianuarie 2018.

Fluxul de știri
0