Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tranzitarea Ucrainei, fără plata taxelor

© Sputnik / Павел Паламарчук / Accesați arhiva multimediaМеждународный пункт пропуска "Угринов-Долгобичув" на украинско-польском участке госграницы
Международный пункт пропуска Угринов-Долгобичув на украинско-польском участке госграницы - Sputnik Moldova
Abonare
Transportatorii de mărfuri din Republica Moldova nu vor mai achita taxe pentru a tranzita Ucraina.

CHIŞINĂU, 24 mai – Sputnik. Guvernul de la Chișinău a aprobat, miercuri, două hotărâri privind liberalizarea transportului auto și aerian dintre Republica Moldova și Ucraina.

În baza protocolului aprobat, transportul internațional de mărfuri atât în regim bilateral, cât și în tranzit pentru autovehiculele care corespund normelor EURO III şi mai sus, va fi efectuat într-un regim liberalizat, fără necesitatea de a deține autorizații pentru efectuarea transportului internațional. Anterior, autorizațiile respective costau între 8 și 12 euro per cursă.

transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru transportatorii din Moldova care merg în Ucraina

Astfel, sunt încurajate dezvoltarea transportului internaţional de mărfuri şi extinderea pieţei de afaceri pentru transportatorii autohtoni. Anul trecut, Kievul a acordat transportatorilor moldoveni 55700 de autorizații de transportare a mărfurilor. Datele statistice arată că 80 la sută din transporturile de tranzit au loc prin Ucraina. 

De asemenea, va fi dezvoltată și colaborarea moldo-ucraineană în domeniul aviatic. Tarifele pentru serviciile aeriene vor fi stabilite liber, conform principiilor de concurenţă loială. Totodată, vor fi create premise pentru creșterea numărului de companii care vor opera zboruri între cele două ţări. Sporirea nivelului de competiţie pe piaţa serviciilor aeriene va îmbunătăți calitatea serviciilor prestate şi va contribui la reducerea preţurilor la biletele de avion.

Fluxul de știri
0