Un produs ce poate reduce considerabil riscul de deces subit în Moldova

© Sputnik МолдоваРынок на Рышкановке
Рынок на Рышкановке - Sputnik Moldova
Abonare
Ouăle salvatoare: potrivit oamenilor de știință, consumul a două-trei ouă de găină pe săptămână reduce semnificativ riscul de deces provocat de bolile cardiovasculare.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Potrivit savanților britanici și chinezi, consumul, a cel puțin, a unui ou pe zi scade riscul de îmbolnăvire a sistemului cardiovascular, comunică RIA Novosti.

Au fost luați în studiu 416 mii de locuitori ai Chinei cu vârste cuprinse între 30 și 79 de ani. Timp de patru ani voluntarii relatau cât de des consumă ouă, iar medicii monitorizau starea lor de sănătate.

000 - Sputnik Moldova
Planta miraculoasă care îți protejează sistemul cardiovascular

Pe parcursul a nouă ani de observații medicii au înregistrat 83 977 de cazuri de îmbolnăviri cardiovasculare, dintre care 9985 au avut sfârșit letal.

Rezultatele analizelor au demonstrat că, printre cei care au consumat nu mai puțin de cinci ouă pe săptămână, decesul provocat de insult hemoragic era cu 28% mai rar întâlnit, iar în cazul decesului cauzat de îmbolnăvirile cardiovasculare acest indice era egal cu 18% mai scăzut în comparație cu cei care au consumat cel mult două ouă pe săptămână. În afară de aceasta, incidența bolilor cardiace ischemice era cu 12% mai redusă printre amatorii de ouă.

Anterior, savanții americani constataseră că consumul a cel puțin două porții de pește pe săptămână reduce semnificativ șansele de deces prematur din cauza infarctului miocardic sau a altor boli cardiovasculare.

Fluxul de știri
0