Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După arestarea lui Vâșinski, Kievul a inclus „Rossia segodnea” în lista sancțiunilor

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaСтенд МИА "Россия сегодня" на международном военно-техническом форуме "Армия-2017" в Московской области
Стенд МИА Россия сегодня на международном военно-техническом форуме Армия-2017 в Московской области - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a aprobat o nouă versiune a listei cu interdicții, în care au fost incluse AIȘ „Rossia segodnea” și agenția „RIA Novosti Ucraina”.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Pe site-ul președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, a fost publicată lista reînnoită a sancțiunilor Kievului în care figurează AIȘ „Rossia segodnea" și agenția „RIA Novosti Ucraina", precum și alte site-uri de știri. Providerii ucraineni sunt obligați să blocheze accesul la următoarele resurse:

• "Россиясегодня.рф"
• "Sputniknews.com"
• "Ria.ru"
• "Rsport.ria.ru"
• "1prime.ru"
• "Realty.ria.ru"
• "rian.com.ua"

Conform deciziei președintelui ucrainean, vor fi blocate activele agențiilor de presă. Totodată, acestora le va fi sistată prestarea serviciilor de telecomunicații și vor fi deconectate de la rețelele publice.

Кирилл Вышинский - Sputnik Moldova
Politică
Politicieni și jurnaliști străini se pronunță întru susținerea lui Vâșinski

Săptămâna trecută SBU l-a reținut pe redactorul-șef al agenției „RIA Novosti Ucraina", Kirill Vâșinski. Instanța orașului Herson l-a acuzat pe Vâșinski de trădare de stat și l-a pus sub arest pe un termen de două luni. Acum jurnalistul riscă 15 ani de închisoare. Peste 40 de jurnaliști și colaboratori ai „RIA Novosti Ucraina" au fost interogați de SBU.

MAE al Federației Ruse a calificat acțiunile Kievului față de „RIA Novosti Ucraina" drept samavolnicie. Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, acțiunile Kievului față de jurnaliștii „RIA Novosti Ucraina" sunt inadmisibile.

Fluxul de știri
0