Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Jizdan, chemat la raport în Parlament: Iată care este motivul

© Sputnik / Мирослав РотарьМарш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе
Марш ЛГБТ - сообщества в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a fost chemat pentru audieri în Parlament, în legătură cu abuzurile care au fost semnalate în timpul marșului din 19 mai al homosexualilor.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Reprezentanții socialiștilor în Parlament au cerut ca ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să fie audiat în Parlament, după ce reprezentanții societății civile au semnalat comiterea mai multor abuzuri de către angajații MAI în timpul marșului homosexualilor, care a avut loc pe 19 mai.

Astfel, deputatul socialist Vladimir Țurcan a cerut audierea Ministrului Afacerilor Interne în legătură cu acțiunile care, în opinia socialiștilor, au fost neadecvate și neproporționale, dar și aplicarea nerezonabilă a mijloacelor speciale. Turcan a accentuat că majoritatea cetățenilor au fost neplăcut surprinși de aceste acțiuni ale Poliției.

Poliția îi protejează pe reprezentanții comunității LGBT, care mărșăluiesc în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Femei și copii, agresați în Capitală: Societatea civilă cere pedepsirea făptașilor

Inițiativa a fost însă respinsă de coaliția majoritară.

Precizăm că în cadrul unei conferințe de presă, un grup de creștini care au protestat contra paradei homosexualilor la Chișinău le-au cerut autorităților să-i tragă la răspundere pe angajații Ministerului de Interne care au aplicat forța împotriva protestatarilor pașnici, disproporționat, inclusiv cu utilizarea gazelor lacrimogene.

Mai mulți activiști civici au publicat pe platformele de socializare o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Parlamentului, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, dar și candidaților la funcția de primar al Capitalei, prin care își exprimă indignarea față de acțiunile polițiștilor care sunt plătiți din banul public pentru ca să apere cetățenii, cerând pedepsirea lor, dar și interzicerea pe viitor a unor astfel de acțiuni care aduc o ofensă sentimentelor religioase ale creștinilor din Moldova. Aceasta poate fi citită aici.

Pe 19 mai reprezentanții comunității homosexualilor și lesbienilor s-au adunat în centrul Capitalei pentru a participa la marșul căruia ei i-au spus "fără frică" și care este organizat în Capitală, în cadrul Pride Week 2018. Câteva zeci de manifestanți din țară, dar și unele venite de peste hotare, care promovează relațiile sexuale homosexuale, au început să defileze prin Capitală, fiind flancați de sute de polițiști, care îi protejează de nemulțumirea celor care sunt adepții moralității și normalității.

Fluxul de știri
0