Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații de la Chișinău sunt preocupați de cei care denunță corupția

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM 21.09.17
Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Procedura de denunţare a actelor de corupție ar putea fi reglementată prin lege.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Procedura de denunțare a actelor de corupție și mecanismul de protecție a avertizorilor de integritate ar putea fi reglementat prin lege. Parlamentul a votat joi, în prima lectură, proiectul legii privind avertizorii de integritate.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Polițiștii sunt încurajați să-și denunțe colegii corupți

Potrivit Guvernului, care este autorul documentului, scopul proiectului este de a institui un mecanism eficient de denunţare a corupţiei şi de protecţie a avertizorilor de integritate, fapt ce va duce la sporirea denunţării practicilor ilegale şi a altor dezvăluiri de interes public.

Noile reglementări stabilesc modalitatea de sesizare a practicilor ilegale din cadrul entităţilor publice şi private, procedura de examinare a acestora, drepturile avertizorilor de integritate şi măsurile de protecţie a lor, obligaţiile angajatorilor, competenţele autorităţilor responsabile de examinarea unor asemenea dezvăluiri şi ale celor de protecţie a avertizorilor de integritate.


Fluxul de știri
0