Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii sunt încurajați să-și denunțe colegii corupți

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul de la Chișinău a aprobat un document care prevede noi măsuri pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul polițiștilor.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Prevenirea și combaterea corupției în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se va face în baza unui nou plan de acțiuni. Documentul conține peste 40 de măsuri: efectuarea verificărilor inopinate ale angajaților și sancționarea acestora în caz de încălcare a exigențelor de integritate, implementarea managementului riscurilor de corupție, aplicarea în cadrul sistemelor informaționale a noilor cerințe de securitate pentru prevenirea riscurilor de denaturare a informațiilor.

Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul de Interne a făcut o declarație bombă despre salariile polițiștilor

De asemenea, vor fi organizate instruiri pentru angajați și vor fi elaborate programe de studii în domeniul integrității pentru instituțiile de învățământ ale MAI. Mecanismul de angajare și promovare a funcționarilor pe bază de merit și de integritate profesională va fi eficientizat, va fi încurajată denunțarea manifestărilor de corupție și va fi asigurată protecția avertizorilor de integritate. Totodată, va fi examinată posibilitatea de a presta serviciile MAI prin intermediul ghișeelor unice și online.

Alte măsuri vizează asigurarea transparenţei în procesul de promovare a actelor normative și de administrare a patrimoniului public şi a asistenţei externe.

Fluxul de știri
0