Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe ce au fost cheltuiți în 2017 banii alocați pentru sănătate

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul și Parlamentul de la Chișinpu analizează Raportul privind executarea fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2017.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Guvernul de la Chișinău a aprobat Raportul cu privire la executarea fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) pentru anul 2017. Documentul urmează să fie examinat și aprobat de Parlament.

Хирурги на операции, архивное фото - Sputnik Moldova
Polița medicală sau pușcăria. Ce aleg moldovenii

Potrivit raportului, în fondurile AOAM au fost acumulate venituri în sumă de peste 6 miliarde 256 de milioane lei, în creştere cu 8,5 la sută faţă de anul precedent.

În acelaşi timp, cheltuielile din fondurile AOAM au constituit aproape 6 miliarde 261 de milioane lei, iar deficitul înregistrat a fost acoperit din contul soldului cumulativ la începutul anului curent. Din totalul cheltuielilor fondurilor AOAM, cea mai mare parte sau 98,4 la sută a fost utilizată pentru achitarea serviciilor medicale curente. În acest scop au fost direcţionate 6 miliarde 163 de milioane lei, în creştere cu 10,6 la sută faţă de anul 2016.

Fluxul de știri
0