Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În calendarul național va fi inclusă o nouă sărbătoare

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Legea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova va fi introdusă o nouă zi națională.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Parlamentul ar putea declara ziua de 26 iunie drept Ziua împotriva abuzului de droguri.

O clientă la centrul de acordare a vizelor Pony Express din Moscova - Sputnik Moldova
UE modifică regulile de călătorie în zona Schengen: Cum vor fi afectați moldovenii

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va propune plenului Parlamentului completarea Hotărârii de Parlament cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova.

Un grup de deputați socialiști a propus includerea în Legea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova a unei noi zile naționale. Socialiștii propun ca în calendarul sărbătorilor naționale să fie inclusă și Ziua Națională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri. Deputații solicită ca această zi să fie marcată în fiecare an pe data de 26 iunie.

În 1987, Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Sănătății a decis ca data de 26 iunie să fie declarată drept Ziua Internațională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri.

Moldova devine atracție turistică pentru străini: Iată câți turiști vizitează țara noastră>>>

În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri în rândul adolescenților a crescut de 2,5 ori și a ajuns de la 8 la sută la 19 la sută.

 

Fluxul de știri
0