Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrancea dă iarăși de știre: Un cutremur de mare adâncime s-a produs cu puțin timp în urmă

Abonare
După câteva cutremure de suprafață care s-au produs în zilele de luni și marți în zona seismică Vrancea, astăzi a mai avut loc un seism, de mare adâncime însă.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Un cutremur însemnat s-a produs astăzi, la ora 11:31, în județul Vrancea, România.

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea de 2,9 grade pe Richter și a fost localizat la adâncimea apreciabilă de 112 kilometri.
Cutremurul s-a produs in apropierea orașelor Odobești (46km), Nehoiu (51km), Onești (51km), Panciu (51km), Slănic-Moldova (51km).

Seismograf - Sputnik Moldova
Se anunţă un mare cutremur: „Va fi adânc, de la Moscova la Cairo"

De menționat că, în zilele de 21 și 22 mai, în aceeași zonă seismică Vrancea, însă în județul Buzău, au avut loc alte două seisme, ambele însă de suprafață, localizate la adâncimea de 18 kilometri.
Potrivit specialiștilor, în cazul cutremurelor de suprafaţă, energia se împrăştie într-o zonă restrânsă, de câteva sute de kilometri pătraţi. În România, cutremurele de suprafaţă nu sunt periculoase şi au loc mai ales în regiunile Banat, Dobrogea şi Delta Dunării.

Zona seismogenă cu cel mai ridicat potenţial distructiv pe teritoriul României este situată în litosfera subcrustală, la curbura Carpaţilor Orientali — regiunea Vrancea.

Fluxul de știri
0