Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sectorul de apărare militară a Republicii Moldova, în vizorul experților NATO

© Sputnik / Miroslav RotariОткрытие офиса связи НАТО в Кишиневе
Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Experţii responsabili de Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului Republica Moldova – NATO se află într-o vizită de lucru la Ministerul Apărării.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Un grup de experţi responsabili de Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului (PARP) Republica Moldova – NATO, efectuează, în zilele de 22-24 mai, o vizită în Republica Moldova.

Potrivit şefului Direcţiei Politici de Apărare şi Planificare a Apărării, colonel Alexandru Harea, scopul vizitei este evaluarea stadiului actual de implementare a Obiectivelor de Parteneriat asumate de către Republica Moldova în contextul PARP şi ajustarea acestora la prevederile Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), la care ţara noastră a fost acceptată în septembrie 2014.

Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis: Declarația președintelui Dodon

Experţii NATO au planificate întrevederi cu specialişti din cadrul Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ai Serviciului Informaţii şi Securitate.

Expertul Andrew Cullen a apreciat înalt eforturile Ministerului moldovean al Apărării, precum şi ale altor instituţii de forţă, la realizarea obiectivelor asumate de ţara noastră, direcţionate spre modernizarea sectorului de apărare şi securitate.

Procesul de Revizuire şi Planificare a Parteneriatului este o metodologie de planificare a apărării elaborată de Alianţa Nord-Atlantică pentru parteneri în baza sistemului de planificare a apărării utilizat în prezent în toate ţările occidentale.

Republica Moldova a aderat la PARP în 1997.

Fluxul de știri
0