Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis: Declarația președintelui Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariОткрытие офиса связи НАТО в Кишиневе
Открытие офиса связи НАТО в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a declarat că Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis până la sfârșitul acestui an.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a reiterat poziția privind prezența structurilor NATO în Republica Moldova. Șeful statului a declarat că Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi închis chiar până la sfârșitul acestui an.

Angela Merkel și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Merkel a anunţat destrămarea NATO? „Europa să-şi ia destinul în propriile mâini"

”Există probabilitatea ca după alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an Oficiul Alianței să fie închis”,  a declarat Dodon pentru publicația "Izvestia".

Ministerul Apărării vrea schimbări majore cu sprijinul NATO>>>

În iunie 2015, Republica Moldova a fost acceptată de către Alianța Nord Atlantică ca parte a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare (DCBI), Ministerul Apărării fiind desemnat în calitate de instituție responsabilă pentru implementarea acesteia. DCBI are drept scop consolidarea capacității de apărare a Republicii Moldova și presupune un pachet de asistență divizat în două faze. În cadrul primei faze, Ministerul Apărării a conlucrat cu experții internaționali delegați de către Alianță pentru acordarea suportului și consultanței în elaborarea documentelor de politici.

Fluxul de știri
0