Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Drumurile din Moldova vor rămâne fără copaci pe acostament

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Toți nucii, plopii, sălciile amplasate pe acostamentele drumurilor naționale ar putea fi tăiați, potrivit unui ordin al ministrului Economiei și Infrastructurii.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Toți copacii amplasați pe acostamentul drumurilor publice ar putea fi tăiați. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a instituit grupul de lucru pentru înlocuirea arborilor sădiți în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice. Comisia urmează să examineze câte accidente rutiere s-au produs din cauza copacilor de pe marginea magistralelor naționale.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, Inspectoratului Național de Patrulare, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutului de Ecologie și Geografie.

Conform Ordinului ministrului Economiei și Infrastructurii, ”Grupul de lucru va elabora un studiu referitor la influența plantațiilor rutiere asupra siguranței rutiere; va examina posibilitatea înlocuirii plantațiilor rutiere existente cu altele, care să asigure siguranță maximă în cazul impactului cu acestea a participanților la trafic; va prezenta analiza cost beneficiu a acțiunilor propuse; va prezenta un plan de acțiuni, pe termen mediu sau lung, cu privire la înlocuirea arborilor din zona de siguranță și protecție a drumurilor naționale cu alte plantații rutiere conform situării”.

„Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborii amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere”, a declarat Gaburici.

De asemenea, Administrația de Stat a Drumurilor va prezenta informații cu privire la resursele financiare alocate anual pentru defrișările copacilor și alte acțiuni întreprinse în acest sens.

Fluxul de știri
0