Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon va întreprinde o vizită oficială la Sankt-Petersburg - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, 24 mai, președintele Igor Dodon se va întâlni la Sankt-Petersburg cu oamenii de afaceri din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la deschiderea ”Forumul economic moldo-rus”, au declarat pentru Sputnik surse din cadrul Consiliului economic moldo-rus, care este organizatorul evenimentului.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon s-a întâlnit cu Putin la Soci. Ce au discutat cei doi șefi de stat

Forumul la care vor participa reprezentanți ai oamenilor de afaceri din Moldova și Rusia va avea loc în luna septembrie, la Chișinău. Organizatorii speră ca summitul să fie organizat anual.

”Tradițional, Moldova este un partener economic important al Rusiei. Până în prezent, acolo au fost înregistrate aproximativ o mie de întreprinderi cu capitalul rusesc, iar cifra de afaceri a țărilor noastre în 2017 s-a ridicat la peste 1,2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, având în vedere perspectivele dezvoltării sectorului agricol, construcțiilor, sectorului farmaceutic și turistic, această cifră încă nu relevă în deplină măsură potențialul unei cooperări reciproc avantajoase. Pentru a dezvolta în continuare relațiile comerciale și economice, noi am lansat forumul economic moldo-rus, care, sperăm, va fi organizat anual", a declarat copreședintele Delovaia Rossia, Andrei Nazarov.”

La Sankt-Petersburg, președintele Dodon se va întâlni cu reprezentantul autorizat al președintelui rus pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris Titov, președintele Uniunii Ruse a Industriștilor și Antreprenorilor, Alexander Șohin, copreședintele Delovaia Rossia, Andrei Nazarov și cu președintele organizației obștești ”Opora Rossii” Alexander Kalinin. La evenimentul de prezentare a forumului vor participa și reprezentanți ai oamenilor de afaceri din Rusia.

Fluxul de știri
0