Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon s-a întâlnit cu Putin la Soci. Ce au discutat cei doi șefi de stat

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cei doi șefi de stat s-au referit inclusiv la obținerea de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut luni o întâlnire bilaterală cu liderul rus Vladimir Putin. Dialogul a avut loc la încheierea ședinței lărgite a Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс, la Soci.

Putin și Dodon au discutat inclusiv aspecte legate de obținerea de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

Заседание Высшего Евразийского экономического совета - Sputnik Moldova
Moldova a obținut statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice

Ceva mai devreme, în luarea sa de cuvânt la ședința Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс, președintele Dodon a declarat că pentru Moldova acesta este un eveniment istoric.

Consiliul Economic Suprem Eurasiatic a votat luni pentru acordarea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice pentru Republica Moldova.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) este o uniune economică înființată în baza Uniunii Vamale și Spațiului Economic Unic și funcționează începând cu 1 ianuarie 2015. În prezent, membri ai UEE sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan.

La Soci a demarat summitul Uniunii Economice Eurasiatice. Agenda reuniunii de la Soci include subiecte precum consolidarea procesului de integrare economică a statelor membre ale Uniunii Euroasiatice, liberalizarea pieței de desfacere, politica macroeconomică a regiunii pentru anii 2019-2020.

Fluxul de știri
0