Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon s-a întâlnit cu Putin la Soci. Ce au discutat cei doi șefi de stat

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Cei doi șefi de stat s-au referit inclusiv la obținerea de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut luni o întâlnire bilaterală cu liderul rus Vladimir Putin. Dialogul a avut loc la încheierea ședinței lărgite a Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс, la Soci.

Putin și Dodon au discutat inclusiv aspecte legate de obținerea de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

Заседание Высшего Евразийского экономического совета - Sputnik Moldova
Moldova a obținut statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice

Ceva mai devreme, în luarea sa de cuvânt la ședința Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс, președintele Dodon a declarat că pentru Moldova acesta este un eveniment istoric.

Consiliul Economic Suprem Eurasiatic a votat luni pentru acordarea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice pentru Republica Moldova.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) este o uniune economică înființată în baza Uniunii Vamale și Spațiului Economic Unic și funcționează începând cu 1 ianuarie 2015. În prezent, membri ai UEE sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan.

La Soci a demarat summitul Uniunii Economice Eurasiatice. Agenda reuniunii de la Soci include subiecte precum consolidarea procesului de integrare economică a statelor membre ale Uniunii Euroasiatice, liberalizarea pieței de desfacere, politica macroeconomică a regiunii pentru anii 2019-2020.

Fluxul de știri
0