Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul schimbă regulile de muncă pentru salariații expuși riscurilor nocive

© Fotolia / yanlevБизнесмены в офисе
Бизнесмены в офисе - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul îi va obliga pe toți angajatorii să asigure cu strictețe condițiile de securitate și sănătate la locul de muncă pentru salariații care sunt supuși riscurilor generate de câmpurile electromagnetice.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Potrivit proiectul hotărârii Guvernului privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscuri generate de câmpuri electromagnetice, angajatorii vor trebui să adopte măsurile organizatorice pentru a se asigura că riscurile generate de câmpurile electromagnetice la locul de muncă sunt eliminate sau reduse la minimum.

деньги - Sputnik Moldova
Guvernul a majorat nivelul remunerării pentru ora de muncă cu 1,35 de lei

Documentul, elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, mai obligă angajatorii să evalueze, în prealabil, condiţiile de securitate şi sănătate pentru lucrările care presupun expunerea lucrătorilor la câmpuri electromagnetice.

Totodată, conform proiectului, angajatorul este obligat să elaboreze şi să pună în aplicare un plan de acţiuni care cuprinde măsuri tehnice şi organizatorice pentru a evita expuneri care depăşesc valorile-limită de expunere ELV pentru efecte asupra sănătăţii şi valorile-limită de expunere ELV pentru efecte senzoriale, pentru efectele nontermice și pentru efectele termice, pentru a reduce riscul pe care această activitate îl implică.

În prezent, în Moldova, nu există acte normative naţionale care să reglementeze domeniul acoperit de proiect, astfel că adoptarea acestei hotărâri le va fi de un real folos angajatorilor în activitatea de ameliorare a securităţii şi sănătăţii salariaților la expunerea la riscuri generate de câmpuri electromagnetice.

Fluxul de știri
0