Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a majorat nivelul remunerării pentru ora de muncă cu 1,35 de lei

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cabinetul de Miniștri a majorat, miercuri, salariul minim în sectorul real al economiei.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Angajatorii din sectorul real al economiei nu vor putea oferi un salariu mai mic de 15,44 lei pe oră. Decizia a fost luată, miercuri, de Guvernul de la Chișinău. În prezent, nivelul remunerării este stabilit în mărime de 14,09 lei pe oră sau 2380 de lei lunar.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pavel Filip face declarații uluitoare despre cum se majorează salariile în Moldova

În urma deciziei de astăzi a Guvernului, din 1 mai, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va crește cu 230 de lei și va constitui 2610 lei pe lună.

”Majorarea este efectuată în conformitate cu Legea Salarizării, care prevede reexaminarea anuală a salariului în funcţie de creșterea preţurilor şi a productivităţii muncii la nivel naţional”, a declarat secretarul general de stat din cadrul Ministerului Muncii, Boris Gâlca. 

Pe parcursul anului trecut prețurile au crescut cu 6,6 la sută față de anul precedent, iar rata de creştere a productivităţii muncii a fost de 3 procente.

Fluxul de știri
0