Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Vom avea turul doi în Capitală cu Ion Ceban și Andrei Năstase

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы 2018
Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Nici unul dintre candidații la funcția de primar general al municipiului Chișinău nu a acumulat mai mult de 50 la sută din voturile valabil exprimate, astfel că peste două săptămâni chișinăuienii vor merge din nou la secțiile de votare pentru a-și alege primarul.

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Rezultatele preliminare ale alegerilor din Chișinău arată că cele mai multe voturi a acumulat candidatul socialiștilor, Ion Ceban, — 40,98%, (după examinarea a 99% din procesele-verbale) ceea ce este totuși insuficient ca acesta să fie declarat câștigător în alegeri.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Alegerile s-au încheiat: Vom avea sau nu turul doi în Capitală

Pe locul doi s-a clasat, spre surprinderea multora, reprezentantul Platformei DA, Andrei Năstase, cu 32,09%. Și abia pe locul trei — candidatul independent Silvia Radu, cu doar 17,66% din sufragii.

Astfel, peste două săptămâni, în data de 3 iunie, în Capitală, se va desfășura turul doi al alegerilor locale noi.

Chiar dacă Ion Ceban a acumulat mai multe voturi decât Andrei Năstase, probabilitatea ca ultimul să câștige este una mare, dat fiind că pentru el vor vota în turul doi alegătorii care astăzi au votat pentru alți concurenți: în primul rând, Silvia Radu, dar și Constantin Codreanu (4,55%), Valeriu Munteanu (3,62%).

Este evident că bazinul electoral al lui Andrei Năstase este mai mare decât al lui Ion Ceban. Situația ar putea însă se schimbe totuși, adică să câștige Ion Ceban, dacă candidatul socialiștilor va reuși să-i convingă să iasă la vot și să-l voteze pe cei care nu au participat la primul tur al algerilor, ei constituind peste 60 la sută din electoratul Capitalei.

Fluxul de știri
0