Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma rusă a votat pachetul de contra-sancțiuni

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaDuma de Stat a FR
Duma de Stat a FR - Sputnik Moldova
Abonare
Legea adoptată poartă denumirea ”Cu privire la măsurile de răspuns la acțiunile neprietenoase ale SUA și altor state străine”.

CHIȘINĂU, 22 mai — Sputnik. Documentul pregătit de președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, și șefii fracțiunilor parlamentare a fost votat marți de majoritatea deputaților.

Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Rusia
Sondaj: 63% dintre cetățenii ruși sunt gata să voteze din nou pentru Putin

Legea permite aplicarea de sancțiuni, ca reacție la măsurile restrictive ale SUA și altor țări, ținta lor fiind state în ansamblu, organizații din jurisdicția lor, demnitari și persoane particulare.

Autoritățile ruse vor avea temeiul legal de a suspenda sau a înceta cooperarea internațională pe anumite direcții, a interzice importul și exportul de mărfuri, a limita participarea la tendere și concursuri de privatizare a proprietății de stat și celei municipale.

Este prevăzută și posibilitatea impunerii altor măsuri, "în conformitate cu decizia președintelui, pentru a reacționa operativ la schimbările de situație”, transmite RIA Novosti.

Fluxul de știri
0