Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sondaj: 63% dintre cetățenii ruși sunt gata să voteze din nou pentru Putin

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам
Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă alegerile ar avea loc în următoarele zile de odihnă, 63% dintre cetățenii ruși au fi gata să voteze din nou pentru Putin.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Potrivit sondajului realizat de Fundația „Общественное мнение" („Opinia publică"), ratingul electronic al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, a constituit la mijlocul lunii mai 63%, puțin în scădere față de sfârșitul lunii aprilie.

Rezultatele sondajului desfășurat în perioada 12 — 13 mai au demonstrat că pentru Putin sunt gata să voteze din nou 63% dintre cetățenii ruși, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare. Pe parcursul lunii aprilie indicii ratingului au oscilat în limitele a 64 — 66% (conform datelor din 29 aprilie), menționează RIA Novosti.

Валерий Реницэ - Sputnik Moldova
Reniță: Putin rămâne în topurile preferințelor și pentru că susține valorile tradiționale

Ratingul electronic al lui Pavel Grudinin, fost candidat din partea PCFR în alegerile prezidențiale din luna martie a. c., rămâne destul de stabil pe durata lui aprilie și în jumătatea lui mai, constituind 9%.

Pentru candidatul PLDR, Vladimir Jirinovski, sunt dispuși să voteze 6% din cei chestionați, la fel ca și în luna aprilie.

Indicele de susținere a Kseniei Sobciak, care a candidat din partea partidului „Гражданская инициатива" („Inițiativa civică") este stabil: 1%.

Ceilalți foști candidați, în cazul în care alegerile ar avea loc duminica viitoare, ar acumula 0% voturi. Un procent din participanții la sondaj au spus că s-ar prezenta la urne, însă ar deteriora buletinele de vot, în timp ce 10% nu s-ar duce în general la votare.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 — 13 mai și a cuprins un lot de 3 mii de persoane din 207 localități din 73 de regiuni ale Rusiei.

Fluxul de știri
0