Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA vor aplica „cele mai dure sancțiuni din istorie" contra Iranului: Iată în ce condiții

© AP Photo / Andrew HarnikMike Pompeo
Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Abonare
Iranul va lupta să „îşi mențină economia în viață" după ce SUA va impune „o presiune financiară fără precedent" asupra Teheranului, a declarat secretarul american de Stat, Mike Pompeo, luni.

BUCUREŞTI, 22 mai — Sputnik, Doina Crainic. Pompeo i-a adresat Iranului 12 solicitări din partea SUA, printre care retragerea tuturor forțelor sale din Siria, promiţând că Washingtonul va impune „cele mai dure sancțiuni din istorie" dacă nu vor fi îndeplinite cererile.

Nord Stream - Sputnik Moldova
SUA ar putea impune sancțiuni împotriva „Nord Stream 2”

„Datorită colegilor noștri de la Departamentul Trezoreriei, sancțiunile revin în întregime şi urmează altele noi (…). Acestea vor fi ajunge într-adevăr să fie cele mai dure sancțiuni din istorie", a declarat Pompeo, citat de RT.

De asemenea, el a avertizat că „lovitura [reprezentată de] aceste sancţiuni va fi dureroasă", iar Iranul se va lupta să „îşi mențină economia în viață", dacă Teheranul „nu va renunţa la calea inacceptabilă și neproductivă pe care a ales-o".

Secretarul de stat a promis totodată că SUA vor „depista spionii iranieni și agenţii lor din Hezbollah care operează în întreaga lume și îi vom zdrobi. Iranul nu va mai avea niciodată cale liberă pentru a domina Orientul Mijlociu", a mai spus secretarul de stat.

Lista cu „cerințele de bază" pentru Iran mai include „eliberarea tuturor cetățenilor americani", încetarea sprijinului faţă de rebelii Houthi din Yemen, stoparea „îmbogățirii" uraniului și promisiunea de a nu procesa niciodată plutoniu.

UE declanșează un război cu SUA: Ce a decis Comisia Europeană>>>

Iranul trebuie, de asemenea, să permită „accesul neîngrădit" al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la toate locațiile cu rachete din întreaga țară, a adăugat Pompeo.

Fluxul de știri
0