Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patriarhul Kiril și ”prim-ministrul” Vaticanului vor veni la Chișinău - detalii

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaПатриарх Московский и всея Руси Кирилл
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanți din peste 50 de țări vor participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc la Chișinău, în acest an. La eveniment vor participa și Patriarul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, dar și secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

CHIȘINĂU, 22 mai — Sputnik. Patriarhul Kiril și secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, vor veni la Chișinău pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, care va avea loc în perioada 14-16 septembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, susținută de președintele Igor Dodon și președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brawn.

”Avem confirmarea prealabilă de participare a reprezentanților din peste 50 de țări. La această etapă avem confirmarea de participare din partea Patriarhului Kiril. De asemenea, din partea unui înalt reprezentant al Vaticanului. Va veni prim-ministrul Vaticanului. Astfel, Republica Moldova va fi o platformă de discuții și de promovare a valorilor tradiționale familiale între est și vest. Vor fi atât creștin-ortodocșii, cât și catolicii. Pentru noi toți, și din est și din vest, pentru mine personal, valorile familiale, familia tradiționale și păstrarea acestor valor, reprezintă unul dintre obiectivele de bază”, a declarat Dodon.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon condamnă dur acțiunile întreprinse de polițiști la parada homosexualilor

La rândul său, Brian Brown a declarat că oamenii din întreaga lume sunt de partea valorilor tradiționale, iar unele elite și unele state puternice încearcă să submineze instituția familiei.

„Peste tot în lume, oamenii cu diferite culturi, tradiții și religii conștientizează că sunt pe aceleași poziții. Ei înțeleg că valorile și cred că familia care reprezintă instituția fundamentală a societății este subminate de unele tendințe de astăzi. Unele elite puternice, unele state puternice încearcă să submineze familia și să submineze credința majorității cetățenilor", a spus Brian Brown.

El a mai precizat că organizarea Congresului Mondial al Familiilor reprezintă o oportunitate de a-i aduna la un loc pe susținătorii instituției familiei din întreaga lume. Totodată, Brian Brown a declarat că evenimentul de la Chișinău va fi cel mai grandios Congres al Familiei organizat vreodată.

Fluxul de știri
0