Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon condamnă dur acțiunile întreprinse de polițiști la parada homosexualilor

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean Igor Dodon condamnă dur acțiunile autorităților și polițiștilor întreprinse împotriva creștinilor care au protestat contra paradei homosexualilor la Chișinău.

CHIȘINĂU, 22 mai — Sputnik. Președintele Igor Dodon condamnă acțiunile pe care le-au întreprins polițiști față de creștinii care au protestat împotriva marșului homosexualilor, desfășurat în Capitală pe 19 mai.

”Constat cu regret despre promovarea pe parcursul ultimilor ani din partea Guvernului republicii Moldova, dar și a majorității parlamentare a mai multor proiecte de legi și valori care nu ne sunt proprii. Mă refer aici și la marșurile care au loc în Chișinău, pe parcursul ultimilor ani. Condamn acțiunile autorităților și a poliției care recent au întreprinse acțiuni de intimidare asupra celor care au protestat împotriva acestor marșuri”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodon a accentuat că vrea ca Republica Moldova să aibă relații bune cu Occidentul însă acest lucru nu trebuie să fie în detrimentul instituției familiei și a tradițiilor naționale.

”Pentru ce avem nevoie de astfel de marșuri într-o societate în care oamenii se opun cu vehemență. Oare aceste nu reprezintă cumva niște acțiuni provocatoare care să incite la violențe? Eu înțeleg că există și alții, dar de ce este nevoie de aceste acțiuni. Noi doar avem copii. Și cine are nevoie de asta? Noi îi respectăm pe partenerii noștri din Occident, dar nu trebuie să ne fie impus ceea de ce noi nu vrem nevoie. Dacă la voi acolo, acest lucru este normal, păi acolo să rămână, aici aceasta nu a fost, nu este și nu vor fi un lucru normal. Acesta este poziția noastră. Place acest lucru sau nu, dar să ni se impună și să ni se sucească mâinile este un lucru inadmisibil”, a declarat Dodon.

Парламент - Sputnik Moldova
Liberă exprimare sau poliția gândirii: Biciul intolerant al noului cod al audiovizualului

Președintele a subliniat că promovarea acestor lucruri nu este în interesul Republicii Moldova.

”Dacă actuala guvernare și majoritatea parlamentară nu are suficientă verticalitate, înțelepciune și caracter și sunt gata să cedeze doar pentru a mai obține un nou credit sau grant. Și sunt gata să vândă tot, și valorile noastre, și religia și istoria. Eu cu acest lucru nu sunt de acord și nu voi accepta acest lucru niciodată. Este poziția mea principială și ea nu se va schimba”, a punctat Dodon.

Fluxul de știri
0