Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată cât de ușor poate să "câștige" o mie de euro un polițist în Moldova

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Un polițist a cerut și a primit o mie de euro pentru a scoate de sub urmărire penală un individ acuzat de huliganism.

CHIȘINĂU, 22 mai — Sputnik. Procuratura Anticorupție a anunțat că a transmis spre examinare în instanța de judecată un dosar penal intentat împotriva a doi ofițeri de urmărire penală și a unui ofițer de sector din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni. Cei trei sunt învinuiți de corupere pasivă și corupere activă.

Cei trei au fost denunțați de către un infractor pe la care oamenii legii au cerut bani ca să fie acesta judecat penal pentru huliganism.

Și anume, unul dintre ofițerii de urmărire penală, prin intermediul colegului său — ofițer de urmărire penală și a ofițerului operativ de sector, a pretins și a acceptat de la denunțător — un figurant pe un dosar pe care îl avea în exercitare, bănuit de huliganism, 1000 de euro, pentru a înceta urmărirea penală pe cauza respectivă. Drept urmare, ofițerul l-a scos de sub urmărire penală pe bănuit, invocând lipsa elementelor infracțiunii de huliganism, a clasat cauza penală și a pornit o procedură contravențională separată în privința acestuia.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Societate
Scandalos: Iată cum polițiștii moldoveni negociază valoarea mitei - Video

Polițistul învinuit de corupere pasivă riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Celorlalți doi ofițeri le este incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere activă, manifestată prin promisiunea şi oferirea de bunuri, ce nu i se cuvin, ofițerului de urmărire penală în vederea emiterii unui raport cu propunerea de încetare a urmăririi penale şi scoatere de sub urmărire penală a bănuitului de huliganism.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 de unități convenționale.

Procuratura Anticorupție anunță că inculpații și-au recunoscut pe deplin vinovăția și au cooperat cu organul de urmărire penală.

Fluxul de știri
0