Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandalos: Iată cum polițiștii moldoveni negociază valoarea mitei - Video

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
În mediul online a apărut un material video în care un polițist înjură și îl impune pe un șofer să îi dea mită în valoare de sute de euro.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Oamenii legii au publicat un material video revoltător în care se vede clar care este atitudinea unor inspectori de Patrulare față de șoferi. Acesta înjură șoferul și încearcă să îl convingă să îi dea mii de lei pentru a nu îl lipsi de carnetul de șofer. 

Anterior jurnaliștii Sputnik Moldova au scris că în acest caz au fost reținuți trei inspectori de Patrulare, dintre care și un comandat de grupă din Regimentul de Patrulare. Potrivit Procuraturi Anticorupție, cei trei indivizi opreau mașinile pe un drum public la intrarea într-un sat din raionul Fălești pentru că i-ar fi suspectat pe șoferi de faptul că au urcat la volan în stare de ebrietate.

Inspectorii de Patrulare foloseau un limbaj licențios la adresa conducătorilor auto, iar după mai multe minute de negocieri îi convingeau să le ofere sume de bani cuprinse între 1000 și 10.000 de lei sau euro.

În schimbul banilor primiți, inspectorii de Patrulare nu dădeau curs documentării cazurilor de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani și cu amendă în mărime de până la 400.000 de lei.

Fluxul de știri
0