Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valabile - Peste 25 la sută dintre alegători s-au prezentat la urmele de vot în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы 2018
Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Până la ora 16:20, potrivit informațiilor făcute publice online de către Comisia Electorală Centrală, în municipiul Chișinău, s-au prezentat la vot peste 159 000 de alegători, ceea ce constituie peste 25,1 la sută, cât este necesar ca scrutinul să aibă fie declarat valabil.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Alegătorii din sectorul Râșcani, cei mai activi din Capitală
CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Ca alegerile să fie declarate valabile, trebuie ca la urnele de vot să se prezinte cel puțin 25 la sută dintre cetățenii cu drept de vot. Dar, în acest moment, cota alegătorilor care și-au exprimat deja votul în municipiul Chișinău este de 25,12 la sută. În felul acesta, alegerile nu au cum să fie declarate nevalabile pe motivul neparticipării alegătorilor.

Oricum, numărul celor care au decis să-și exprime opțiunea de vot este totuși mic. Potrivit unor analiști, la închiderea secțiilor de votare, la ora 21:00, prezența la vot va fi cam de vreo 30 la sută din numărul persoanelor trecute în listele electorale.

Fluxul de știri
0