Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegătorii din sectorul Râșcani, cei mai activi din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы 2018
Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
În Chișinău, cel mai puțin activi sunt alegătorii din suburbii și din sectorul Ciocana.

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Până la ora 13:20, în municipiul Chișinău au votat peste o sută de mii de persoane, mai exact 111 mii, ceea ce constituie 17,6 la sută din alegătorii trecuți în listele electorale. Ca alegerile să fie declarate valabile, trebuie ca la urnele de vot să se prezinte cel puțin 25 la sută din cetățenii cu drept de vot.

Potrivit informațiilor prezentate online de Comisia Electorală Centrală, până la ora 13:20, cei mai activi au fost alegătorii din sectorul Râșcani al Capitalei, unde s-au prezentat la vot 19,18 la sută. După care urmează sectorul Botanica cu 18,75 la sută, Centru — 18,75 la sută, Buiucani — 17,18, Ciocana — 17 la sută și suburbiile — doar 14,83 la sută.

În același timp, femeile sunt mai active decât bărbații. Din toate persoanele care s-au prezentat la secțiile de votare în toate sectoarele municipiului Chișinău, 54 la sută sunt femei, iar bărbați doar 46 la sută.

Fluxul de știri
0