Cine atentează la viața președintelui turc - Serviciile verifică informația

© REUTERS / Murat Cetinmuhurdar/Presidential PalaceRecep Tayyip Erdogan, presidente de Turquía
Recep Tayyip Erdogan, presidente de Turquía - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciile de informații din Turcia și din țările balcanice verifică informațiile cu privire la planificarea unui atentat la viața președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Serviciile de informații din Turcia și din state balcanice își coordonează activitatea de verificare a informațiilor apărute cu privire la un presupus atentat la viața președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care ar fi pus la cale de către un grup de originari turci din peninsula balcanică, a anunțat sâmbătă postul de televiziune TRT, cu referință la surse din mediul serviciilor speciale.

Turkish President Tayyip Erdogan speaks during a news conference following the National Security Council and cabinet meetings at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, July 20, 2016 - Sputnik Moldova
"Sultanul" Erdogan îl face praf pe Netanyahu, mesaj extrem de dur și pentru SUA

Informația a apărut în ajunul vizitei de lucru a lui Erdogan în Bosnia și Herțegovina, planificată pentru ziua de astăzi.

Potrivit acestor informații, avertismentul ar fi venit din partea turcilor care locuiesc în capitala Macedoniei, Skopje, care au anunțat serviciul local de informații, respectiv, acesta a informat serviciile de informații turcești. Deocamdată, nu există informații cu privire la ziua, locul și modalitatea în care urma să aibă loc atentatul.

Informația despre presupusa planificare a unui atentat la viața lui Erdogan a fost comentată de vicepremierul Turciei, Bekir Bozdağ.

"Știm că există niște cercuri care sunt deranjate de faptul că avem un lider atât de puternic, motiv pentru care doresc înlăturarea lui. Mesajele despre planificarea unor atentate sosesc continuu. Președintele nostru, Tayyip Erdogan, nu este o persoană care s-ar lăsa intimidată și nu va da înapoi. Cei care nu au înțeles acest lucru sunt doar niște proști. El va continua să-și urmeze calea cu ajutorul lui Alah, sub protecția acestuia și a rugăciunilor poporului lui", a scris Bozdağ pe contul său de Twitter.

Fluxul de știri
0