Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

30 la sută dintre alegătorii Capitalei au participat la vot

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы 2018
Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
La ora 18:20, peste 30 la sută dintre chișinăuienii incluși în listele de vot s-au prezentat la secțiile de votare.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Valabile - Peste 25 la sută dintre alegători s-au prezentat la urmele de vot în Capitală
CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. Până la ora 18:20, în Capitală au votat 191 de mii de oameni, ceea ce constituie 30 la sută din numărul total al celor incluși în listele electorale. Ca alegerile să fie considerate valabile, la urne trebuie să iasă cel puțin 25 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Asta înseamnă că alegerile vor fi validate, dacă autoritățile electorale nu vor depista nereguli și încălcări majore, ceea ce este puțin probabil.

Potrivit informațiilor prezentate online de Comisia Electorală Centrală, până la ora 18:20, cei mai activi au fost alegătorii din sectoarele Râșcani și Centru ale Capitalei, unde s-au prezentat la vot 32 la sută. După care urmează sectorul Botanica cu 31,65 la sută, Buiucani — 30,63, Ciocana — 29,81 la sută și suburbiile — doar 26,42 la sută.

În același timp, femeile sunt mai active decât bărbații. Din toate persoanele care s-au prezentat la secțiile de votare în toate sectoarele municipiului Chișinău, 55,5 la sută sunt femei, iar bărbați doar 44,5 la sută.

Fluxul de știri
0