Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fapta rușinoasă și criminală a unui avocat din Cahul: în loc să-și apere clienții, el îi…

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de doi ani, un avocat din Cahul, capul unui grup criminal, din componența căruia mai făcea parte și un funcționar de la Cadastru, îi deposeda pe oameni de apartamente în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false.

CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik. Ofițerii Direcției teritoriale Sud a CNA l-au reținut aseară pe liderul unui grup infracţional, cercetat penal pentru înstrăinarea ilegală a imobilelor din Cahul. Acesta este avocat şi este bănuit că, în complicitate cu alte persoane, ar fi pus în aplicare o schemă de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul.

Satanic Temple of Los Angeles planen festliches Ritual am 6. Juni (6.6.16) - Sputnik Moldova
Societate
Avocatul ”Diavolului”, pe străzile din Capitală: A lovit două femei și doi copii

În perioada 2013-2015, membrii grupului ar fi falsificat mai multe acte oficiale şi hotărâri de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra unor imobile. În prezent, persoana este reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru escrocherie și fals în acte publice.

Amintim că, la începutul anului curent, CNA şi procurorii Anticorupție au deconspirat această schemă şi au reuşit să reţină patru persoane, inclusiv un registrator al Oficiului Teritorial Cadastral Cahul. Dosarul în privința lor urmează să fie transmis, în curând, în judecată.

Valerian Mânzat Cristina Furdui - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Și după gratii avocatul Valerian Mânzat este "BOSS". Iată de ce

Potrivit materialelor cauzei, grupul identifica proprietari de bună-credință, pe care îi deposedau de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unor acte de identitate false. Ulterior, casele erau înstrăinate, prin intermediul unor persoane interpuse.

Pentru faptele incriminate, în concurs de infracțiuni, legislația națională prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

În prezent, se întreprind acțiuni în vederea identificării întregului grup de suspecți, dar și stabilirii altor persoane prejudiciate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Fluxul de știri
0